EFT: “Van stress, angst en trauma naar heelwording”

EFT staat voor “Emotional Freedom Techniques” en is een interventietechniek die vooral bijzonder effectief blijkt bij het behandelen van stress, trauma en  angsten.

Deze techniek is ontstaan uit een combinatie van inzichten uit Oost en West: acupunctuurpunten worden gebruikt samen met recente inzichten uit o.a. neurowetenschappen, trauma-research, NLP en mindfulness. Het doel is om fundamentele veranderingen teweeg te brengen in brein, lichaam en het onderliggend energetisch systeem.

Tijdens een EFT-sessie worden twee elementen gecombineerd: we benoemen het probleem (bijv: paniek voor mijn wiskunde examen ) en tegelijk tikken we met de vingerpunten zacht op specifieke punten op het lichaam. De paniek neemt snel, waarneembaar en meetbaar af.

erkelijke aan EFT-Tapping is dat storende emoties, fysieke klachten, beperkende overtuigingen en traumatiserende herinneringen opvallend snel verminderen en verdwijnen.

De patiënt/cliënt ervaart  minder pijn, rustigere gedachten, een diepere ademhaling, meer innerlijke rust en ruimte, en daardoor ook veel meer innerlijke vrijheid. 

Om al die redenen wordt EFT-Tapping al decennia lang wetenschappelijk onderzocht. Dankzij meer dan 300 gepubliceerde wetenschappelijke studies wordt EFT-Tapping al meerdere jaren geclassificeerd als ‘evidence-based practice’.

Zo blijkt bijv. uit de research Dr. Lane (J.R.Lane, 2009) dat Tapping op acupunctuurpunten zorgt voor ontspanning van de Amygdala in ons limbische brein. De Amygdala speelt een hoofdrol in het detecteren van stressvolle situaties. Door EFT toe te passen wordt de stressrespons afgebouwd daar waar hij ontstaat: in ons brein. Dit is ook meteen voelbaar in ons lichaam. 

 Niet voor niets wordt EFT ingezet bij hulpprogramma’s voor kindsoldaten & oorlogsveteranen, bij het Rode Kruis in oorlogsgebieden, in steeds meer scholen en in verschillende Duitse Kankerklinieken.

 Vanaf Maart’2024 kan u hiervoor terecht in onze coachingspraktijk.

1 uur kost 70 euro

Disclaimer:
Een klant met gezondheidsklachten moet eerst contact opnemen met een arts. EFT  is geen genezingsmethode, maar een aanvulling op reguliere behandelingen. 

I’am not what happened to me,

I’am what I choose to become

 

Carl Jung