Inspiratie

Dit prachtige Mayaanse teken is de Hanab ku aangepast aan mijn ?.

Hunab (staat van zijn) Ku (God) is een oud Mayaans symbool dat de allerhoogste god of het ene wezen zou voorstellen, ook wel hart van de hemel genoemd.
De pulsen van Hunab ku is een taal, code/energieën, met ander woorden zender van uitstralende galactische energie/informatie.
De Hunab ku is een krachtig symbool dat gebruikt wordt om evenwicht en harmonie in het leven te bereiken vanwege zijn intrinsieke krachten om tegenstellingen te verenigen of te overbruggen (te vergelijken met Yin-Yang).
Daarnaast wordt het ook gebruikt om iemands innerlijke wezen met zijn uiterlijke lichaam te verbinden of om eenheid met het universum te bereiken.
In lac’ech (Jij bent een andere ik)
Cindy
Leven vanuit je authentieke Zielsconnectie maakt je pas écht gelukkig!
“Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”
Aristoteles, geboren in 384 vóór Christus, vertelde ons deze prachtige wijsheid al.
Hoe beter je jezelf kent, des te beter je je leven kan inrichten naar deze kennis om werkelijk meer innerlijk geluk en voldoening te ervaren.
Kiezen voor de weg die goed voelt en bij je past, werkt bevrijdend. Te lang dingen doen die energie kosten en die aanvoelen als een verstikkende routine werkt als roofbouw op je systeem.
Onze ziel wil groeien en leren: dit komt zeer duidelijk tot uiting bij 40+ en wordt door sommigen de midlifecrisis genoemd. Ik noem het een waar zielsherinneringsmoment: “Ben je nog wel de koers aan het varen die je wenst, wat wil er nog in jezelf ontwikkelen dat je nog niet hebt gedurft, … Wat voel je dat je graag wenst te doen maar waar je nog bang van bent?” Carl Jung zei het heel treffend: “Heel diep in onszelf hebben we een weten waarvoor we in de wieg gelegd zijn, …”
Ieder weet op zijn allerdiepste niveau wie hij is want dat weten is kosmisch verbonden “Jouw zelf” ontplooien is in feite een kosmische daad, maar jouw ego moet daar wel voor kiezen,… Dus het gaat erom niet kiezen voor de makkelijkste weg maar de weg te volgen waar je innerlijk blij van wordt.
Het ontwikkelen van zelfbewustzijn:
Welke onderliggende overtuigingen weerhouden je nog te kiezen voor verandering. Zei je moeder altijd dat je niet kan zingen? Of ben je gewend om te denken dat je hard moet werken voor je geld? Er zijn verschillende manieren om deze overtuigingen te transformeren en te vervangen door overtuigingen die je wel positief beïnvloeden. (Psych-k, EFT, …)
We zijn allemaal onderdeel van die stralende zon
In de Mayacultuur kregen alle pasgeboren kinderen de zonnezegel mee in hun naam van de dag waarop ze geboren waren als verwijzing naar hun missie of innerlijke kracht. Zo ontzettend mooi hoe deze bevolking wist hoe iedereen zijn unieke bijdrage had.
Het is ons geboorterecht om de unieke zonnestraal die we elk afzonderlijk zijn te laten stralen.
Pas in de mate dat we onze verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen unieke zijn en onze unieke bijdrage zijn we onmisbaar voor het grotere geheel en bevinden we ons op de juiste weg.
Pas in de mate waarin we ons hierop focussen en we hierin slagen zijn we een lichtbrenger in deze wereld.
Liefs Cindy
21 december 2012 was volgens de Mayaanse universele kennis niet het vergaan van de aarde maar de start van het ingaan van een nieuw tijdperkt. ????
De aarde maakt niet alleen ieder jaar een ronde om de zon, maar gaat daarnaast ook iedere 25.920 jaar door alle dierenriem tekens (sterrenbeelden). Die sterrenbeelden hebben invloed op de energieën van de aarde. Dat betekent dat de aarde steeds 2.160 jaar in een teken staat. Of door een teken heen gaat.
Voor of rond het begin van de huidige jaartelling (ruim 2.000 jaar geleden dus) ging de aarde van het sterrenbeeld Ram naar het sterrenbeeld Vissen en brak de Piscean Age (het Vissentijdperk) aan.
Dit Vissentijdperk werd of wordt gekenmerkt door enerzijds veel aandacht voor spiritualiteit (met de opkomst van de grote religies zoals het Christendom en Boeddhisme) en daarbij horende het geloof tussen hemel en hel en dat de ene beter is dan de ander. Aan de andere kant zit er ook de donkere kant dat het leven altijd beter moet en veel mensen daardoor hun heil zoeken in verslavingen aan alcohol en drugs.
Het vissentijdperk is (of was) de tijd van hiërarchien en controle, van leiders en volgelingen. Niet alleen in religies, maar ook met wereldleiders, regeringen en onderdanen.
Het vissentijdperk is daarnaast ook het tijdperk van de mannelijke energie. (Competitie, controle, altijd maar doen ipv zijn,…)
In de laatste 2.000 jaar is de aarde dus door het Vissen-sterrenbeeld gegaan om nu uit te komen bij het sterrenbeeld Waterman. En dus is het nu tijd voor het Watermantijdperk.
Het watermantijdperk is de hemel op aarde die wij allemaal zoeken. Het is een verhoogde frequency/energie niveau (sommige noemen het 5D) waarbij liefde centraal staat. Deze nieuwe energie maakt dat het leven lichter, makkelijker en vol vrijheid is. Structuren die we ze nu kennen komen te vervallen omdat er geen hiërarchie meer is. Ruilen voor diensten of producten is de standaard en iedereen is gelijk. Liefde, compassie en intuïtie zijn de nieuwe leiders van het leven.
Daarnaast leeft iedereen vanuit zijn/haar kracht. Er wordt niet gewerkt om eten en huisvestiging te hebben en ook niet volgens de ‘standaard’ regels van de samenleving of overheid. Nee, de invulling van het leven komt van binnenuit. De ene persoon focust op kinderen ondersteunen, de ander zorgt voor de gewassen en nog een ander zorgt voor de technische aspecten. Puur vanuit innerlijke inspiratie en kracht. Want door samen te zorgen voor alle aspecten van het leven en daarin in je eigen kracht te staan, creëren we echt een samenleving! Leven we echt SAMEN!
Dit is een prachtige periode om echt allemaal samen naar uit te kijken ook al zitten we nu nog midden in de overgangsfase.
Walk the Camino of your heart and soul,
Liefs Cindy

Geniet van mijn allereerste online webinar over de kennis en wijsheid van de Maya’s.

Dankuwel aan “De kleine Bron” die me de kans gaven om deze boodschap te mogen delen met de wereld.

 

“Walk the Camino of your heart and soul”

Zielegeluk